•  BEMONG  Brood & Banket

    sinds 1975

  •  BEMONG  Brood & Banket

    sinds 1975

  •  BEMONG  Brood & Banket

    sinds 1975

Historiek

Tot 2016 is patisserie Bemong alleen gekend met winkel op de Pauwengraaf in Eisden-Maasmechelen.

Op deze locatie wordt sinds 1948 brood en patisserie verkocht. Het jaar dat Victor Schepens er zijn 'Patisserie Schepens' opende. Voorheen had hij een zaak op de dijk in Wenduine. Deze zaak werd tijdens de oorlog gebombardeerd. Noodgedwongen zocht hij andere oorden opzocht.

1975

Op amper 21-jarige leeftijd neemt Ivy Bemong met veel jeugdige (over-) moed de zaak over. Hij leert de knepen van het vak bij Jef Keulers, een befaamde patissier uit Tessenderlo. Zijn managerskwaliteiten worden aangescherpt bij Willy Peters, patissier in Berchem.
Met helpgrage handen van enkele familieleden wordt de 'uitgeleefde winkel' opgeknapt. 

1978

In 1978 wordt  de zaak gemoderniseerd. De omzet stijgt spectaculair. De eerste personeelsleden komen in dienst.

1982

De echte doorbraak heeft plaats in 1982. In dat jaar neemt patisserie Bemong deel aan de plaatselijke "Sprookjesstoet". Het ontwerp komt tot  leven met meer dan 2000 kg peperkoek en taai-taai poppen. De stoet wordt bijgewoond door koningin Fabiola en rechtstreeks uitgezonden door de toenmalige BRT. Het peperkoekenhuisje komt 12 'exclusief in beeld en patisserie Bemong werd  plaatselijk en ver daarbuiten een begrip.

1992

Oprichting van BVBA Patisserie Bemong.
Een nieuwe huisstijl volgt met bijbehorende kleuren en uniformpjes. De 'fond' is gelegd. Ondertussen telt de zaak 6 personeelsleden en ze wordt gerund als een klein bedrijf.

2000

Opzienbarend is de viering van de 25ste verjaardag van Patisserie Bemong. Alle klanten werden getrakteerd tijdens een opendeurweekend met demonstraties en proeverijen.

2004

Het hygiënelabel wordt behaald en Ivy schetst de eerste plannen om een ​​nieuwe dynamiek te geven.

2007

Achterliggende grond wordt aangekocht er wordt gestart aan de uitbreiding van de bakkerij, de magazijnen en de koelruimten.

2008

De winkel wordt in een nieuw kleedje gestoken, de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo worden gepresenteerd.

2014

Dochter Mieke doet haar intrede in het bedrijf. Zij is verantwoordelijk voor de verkoop en de administratieve follow-up.

2015

Opening nieuw verkooppunt te Dilsen.

2016

Ook zoon Bart treedt in dienst. Hij zal zich meer toeleggen op de bevoorrading en de verdeling van de producten en zorgt samen met Mieke voor een stevige basis voor de toekomst.
Opening nieuw bedrijf op het industrieterrein Soerveld in Dilsen.
Nieuwe machines en computers automatiseren en digitaliseren het productieproces.